Bekijk vacatures: ga aan de slag als vrijwilliger!

Bekijk vacatures

Zet een extra stap als wandelaar en ga aan de slag bij Wandelnet.

Werken bij Wandelnet

Bij Wandelnet zijn 10 kantoormedewerkers werkzaam en bijna 1.000 vrijwilligers in verschillende vrijwilligersfuncties, verspreid door het hele land. Wandelnet werkt iedere dag met passie en hart voor wandelen aan de mooiste (kwaliteits)wandelroutes en -paden. Vanuit de mentaliteit dat iedere meter telt en we samen alle paadjes kennen, zorgen we stap voor stap dat Nederland mooier, beter en toegankelijker wordt voor alle wandelaars.

Meer over Wandelnet

Vacatures


Op dit moment zijn er alleen vacatures voor vrijwilligers. 

Vrijwilligers vacatures

Vacature: Padcoördinator Romeinse Limespad (Oost)

Woon je in het gebied tussen (globaal) Wageningen, Arnhem, Zevenaar en Nijmegen? Houd je daarnaast van wandelen en ben je goed in coördinatie en communicatie?

Dan is de vacature van padcoördinator voor het oostelijke stuk van het Romeinse Limespad misschien iets voor jou. Dit Lange-Afstand-Wandelpad volgt globaal de grens van het Romeinse Rijk in Nederland, de “Limes”, van Katwijk tot Berg en Dal (vanaf 2024 tot Kleve). De Romeinse Limes heeft sinds 2021 de status van Unesco werelderfgoed en interesse voor het Romeinse verleden in ons land is dus een pré.

Als padcoördinator ben je verantwoordelijk voor het oostelijke deel van het Romeinse Limespad en de aansluitende dagwandelingen. Je bent het aanspreekpunt voor zowel het kantoor als de vrijwilligers langs jouw deel van de route. Je coördineert de goede gang van zaken met betrekking tot het pad, verwerkt meldingen, onderhoudt contacten met je werkgroep en houdt ontwikkelingen in de gaten. Je werkt daarbij nauw samen met de padcoördinator van het aansluitende deel van het pad en weet ook de vrijwilligers van parallelle of kruisende paden te vinden. Ook ben je als padcoördinator nauw betrokken bij de komende herziening van het pad die in voorbereiding is, alsmede bij de uitgave van de vernieuwde wandelgids. 

Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Padcoördinator Romeinse Limespad (Oost)".

Bekijk vacature 

Vacature: veldmedewerker Groot Frieslandpad

Wandel je graag en woon je in de buurt van de grensovergang ter hoogte van Bellingwolde of in de provincie Groningen? We zijn op zoek naar veldmedewerkers die ons helpen het traject van de grensovergang tot aan Leer in Duitsland te onderhouden. Als veldmedewerker zorg je er met goede markeringen voor dat de wandelaars niet verdwalen. Ook leg je (zo nodig) contacten met (particuliere) eigenaren/beheerders van terreinen en meldt veranderingen of wijzigingen van de route en/of terreinen aan de padcoördinator. Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Veldmedewerker Grote Frieslandpad". Heb je vragen? Neem dan contact op met padcoördinator Bindert Kloosterman via 06 50 26 07 86. 

Bekijk vacature

Vacature: padcoördinator Nederlands Kustpad Friesland 

Woon je in de Friese kuststrook, tussen Harlingen en Lauwersoog? Houd je van wandelen en ben je goed in coördinatie en communicatie?

Dan is de vacature voor padcoördinator van het Friese deel van het Nederlands Kustpad misschien iets voor jou. Dit Lange-Afstand-Wandelpad loopt langs de gehele Nederlandse kust, van Zeeland tot en met Groningen. Jij bent verantwoordelijk voor het deel in Friesland en de dagwandelingen.

Als padcoördinator ben je het aanspreekpunt voor zowel het kantoor als de vrijwilligers van jouw deel van het Nederlandse Kustpad. Je coördineert de goede gang van zaken met betrekking tot het pad, verwerkt meldingen, onderhoudt contacten met je werkgroep en houdt ontwikkelingen in de gaten. Je werkt samen met de padcoördinator van de aangrenzende delen van het pad en weet ook de vrijwilligers van de kruisende paden te vinden. Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Padcoördinator Nederlands Kustpad Friesland".

Bekijk vacature

Vacature: veldmedewerkers Nederlands Kustpad Friesland

Wandel je graag en woon je in de Friese kuststrook, tussen Harlingen en Lauwersoog? We zijn op zoek naar veldmedewerkers die ons helpen de etappes op dit deel van het Nederlands Kustpad met bijbehorende rondwandelingen te onderhouden. Iedere veldmedewerker heeft een routestuk van maximaal 20 km om via goede markeringen ervoor te zorgen dat de wandelaars niet verdwalen. Ook leg je (zo nodig) contacten met (particuliere) eigenaren/beheerders van terreinen en meldt veranderingen of wijzigingen van de route en/of terreinen aan de padcoördinator.

Dit wit-rood gemarkeerde Lange-Afstand-Wandelpad loopt langs de gehele Nederlandse kust, van Zeeland tot en met Groningen. Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Veldmedewerker Nederlands Kustpad Friesland"

Bekijk vacature 

Vacature: veldmedewerker Grote Rivierenpad 

Wandel je graag en woon je tussen Schoonhoven en Leerdam? We zijn op zoek naar veldmedewerkers die ons helpen dit traject van het Grote Rivierenpad te onderhouden. Als veldmedewerker zorg je er met goede markeringen voor dat de wandelaars niet verdwalen. Ook leg je (zo nodig) contacten met (particuliere) eigenaren/beheerders van terreinen en meldt veranderingen of wijzigingen van de route en/of terreinen aan de padcoördinator. Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Veldmedewerker Grote Rivierenpad"

Bekijk vacature 

Vacature: belangenbehartiger Fryslân

Onze provinciaal belangenbehartiger in de provincie Friesland zoekt versterking! Woon je in Fryslan en vind je het leuk om je sterk te maken voor de belangen van wandelaars? Dan ben je welkom in het team van Friese belangenbehartigers. Ga jij bij de gemeente langs om eens mee te denken over de nieuwe Omgevingsvisie of het beleid om wandelen te verbeteren? Zie jij knelpunten voor wandelaars en voetgangers die dringend opgelost moeten worden? Wil jij wandelaars vertegenwoordigen in de inspraak bij de aanleg van nieuwe rondwegen, het realiseren van nieuwe wandelpaden? Kijk dan naar het functieprofiel en stuur bij interesse je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl (onderwerp 'belangenbehartiger Friesland').

Bekijk vacature

Vacature: beleidsvrijwilliger Sport, bewegen en gezondheid

Zie jij ook het verband tussen meer ruimte voor lopen en de volksgezondheid? Vind jij ook dat overheden meer moeten doen om de openbare ruimte beweegvriendelijker in te richten? We zoeken iemand die de belangen van wandelaars bij het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport (VWS), bij de provincies en bij gemeenten goed voor het voetlicht kan brengen vanuit gezondheidsperspectief. Het heeft de voorkeur als je aantoonbare ervaring hebt binnen de sector sport en bewegen en/of gezondheid(preventie) en uiteraard affiniteit hebt met wandelen.

Je wordt onderdeel van een zogenaamd 'expert team' van vrijwilligers bij Wandelnet met verschillende beleidsvrijwilligers voor onder andere 'sport/bewegen/gezondheid', 'infrastructuur', 'omgevingswet', ‘natuur’ en 'barrièrewerking'. Samen met de coördinator belangenbehartiging ontwikkel je standpunten en ideeën op basis van trends en kansen in de markt en bij de overheid. Je adviseert de provinciaal belangenbehartigers bij de beïnvloeding van beleid. Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "beleidsvrijwilliger sport, bewegen en gezondheid".

Bekijk vacature

Blijf op de hoogte!

Eén keer per maand stuurt Wandelnet een nieuwsbrief. Daarin vind je wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen in Nederland. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?