Vrijwilligersfuncties

Bij Wandelnet zijn bijna 1000 vrijwilligers actief: markeerders, belangenbehartigers, bestuurders en experts. Zonder vrijwilligers kan Wandelnet haar ambities niet waarmaken.

Vrijwilligersvacatures

De meeste vrijwilligers doen 'buitenwerk'. Het zijn enthousiaste wandelaars die de routes voortdurend verkennen, markeren en onderhouden.

Ook achter de schermen zijn tal van vrijwilligers actief, zoals commissieleden, bestuurders, belangenbehartigers, (web)redacteuren en beursmedewerkers.

Vrijwilligers die bij Wandelnet zijn aangesloten, doen hun werk op basis van een functieomschrijving. Zo doe je het werk dat het best bij je past en weet je van beide kanten wat er verwacht wordt.

Albert-Jan vertelt in deze video wat het padcoördinatorschap inhoudt. Enthousiast geworden en woonachtig in een van onderstaande regio's? Dan worden we blij van jouw reactie. 

Vrijwilligersdag.jpg

Vacature: padcoördinator Waterliniepad noord

Woon je in het zuidelijke deel van Noord-Holland, globaal tussen Volendam en Muiden? Houd je van wandelen en ben je goed in coördinatie en communicatie?

Dan is de vacature voor padcoördinator voor het Waterliniepad noord misschien iets voor jou. Het Waterliniepad van Volendam naar Dordrecht is een aaneenschakeling van fraaie steden en oude vestingstadjes, zoals Volendam, Weesp, Naarden, Nieuwersluis, Culemborg en Gorinchem. Het pad volgt de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie: Unesco Werelderfgoed. Als padcoördinator ben je het aanspreekpunt voor zowel het kantoor als de vrijwilligers van het Waterliniepad. Je coördineert de goede gang van zaken met betrekking tot het pad, verwerkt meldingen, onderhoudt contacten met je werkgroep en houdt ontwikkelingen in de gaten. Je werkt samen met de padcoördinator van het zuidelijke deel: van Muiden tot Dordrecht.

Bekijk vacature

Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Padcoördinator Waterliniepad noord".

Vacature: padcoördinator Nederlands Kustpad Friesland 

Woon je in de Friese kuststrook, tussen Harlingen en Lauwersoog? Houd je van wandelen en ben je goed in coördinatie en communicatie?

Dan is de vacature voor padcoördinator van het Friese deel van het Nederlands Kustpad misschien iets voor jou. Dit Lange-Afstand-Wandelpad loopt langs de gehele Nederlandse kust, van Zeeland tot en met Groningen. Jij bent verantwoordelijk voor het deel in Friesland en de dagwandelingen.

Als padcoördinator ben je het aanspreekpunt voor zowel het kantoor als de vrijwilligers van jouw deel van het Nederlandse Kustpad. Je coördineert de goede gang van zaken met betrekking tot het pad, verwerkt meldingen, onderhoudt contacten met je werkgroep en houdt ontwikkelingen in de gaten. Je werkt samen met de padcoördinator van de aangrenzende delen van het pad en weet ook de vrijwilligers van de kruisende paden te vinden.

Bekijk vacature

Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Padcoördinator Nederlands Kustpad Friesland".

Vacature: veldmedewerkers Nederlands Kustpad Friesland

Wandel je graag en woon je in de Friese kuststrook, tussen Harlingen en Lauwersoog? We zijn op zoek naar veldmedewerkers die ons helpen de etappes op dit deel van het Nederlands Kustpad met bijbehorende rondwandelingen te onderhouden. Iedere veldmedewerker heeft een routestuk van maximaal 20 km om via goede markeringen ervoor te zorgen dat de wandelaars niet verdwalen. Ook leg je (zo nodig) contacten met (particuliere) eigenaren/beheerders van terreinen en meldt veranderingen of wijzigingen van de route en/of terreinen aan de padcoördinator.

Dit wit-rood gemarkeerde Lange-Afstand-Wandelpad loopt langs de gehele Nederlandse kust, van Zeeland tot en met Groningen. 

Bekijk vacature 

Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Veldmedewerker Nederlands Kustpad Friesland"

Vacature: veldmedewerker Grote Rivierenpad 

Wandel je graag en woon je tussen Schoonhoven en Leerdam? We zijn op zoek naar veldmedewerkers die ons helpen dit traject van het Grote Rivierenpad te onderhouden. Als veldmedewerker zorg je er met goede markeringen voor dat de wandelaars niet verdwalen. Ook leg je (zo nodig) contacten met (particuliere) eigenaren/beheerders van terreinen en meldt veranderingen of wijzigingen van de route en/of terreinen aan de padcoördinator.

Bekijk vacature 

Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Veldmedewerker Grote Rivierenpad"

Vacature: innovatievrijwilliger

Ben jij een wandelaar en bruis jij van de goede ideeën om andere wandelaars nog meer plezier aan wandelen te laten beleven? Dan ben je bij ons op de juiste plek! We zijn op zoek naar iemand die ons innovatieteam komt versterken.

Bekijk vacature

Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Innovatievrijwilliger".

Vacature: cameraman/-vrouw 

Film je graag en ben je ook een wandelaar? En vind je het leuk om samen met andere vrijwilligers een scenario om te zetten in bewegend beeld ten behoeve van een instructiefilm? Nieuwsgierig? Lees dan de vacaturetekst. 

Bekijk vacature

Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Filmer".

Vacature: beleidsvrijwilliger Sport, bewegen en gezondheid

Zie jij ook het verband tussen meer ruimte voor lopen en de volksgezondheid? Vind jij ook dat overheden meer moeten doen om de openbare ruimte beweegvriendelijker in te richten? Kijk dan naar het functieprofiel van beleidsvrijwilliger sport, bewegen en gezondheid. We zoeken iemand die de belangen van wandelaars bij het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport (VWS), bij de provincies en bij gemeenten goed voor het voetlicht kan brengen vanuit gezondheidsperspectief. Het heeft de voorkeur als je aantoonbare ervaring hebt binnen de sector sport en bewegen en/of gezondheid(preventie) en uiteraard affiniteit hebt met wandelen.

Je wordt onderdeel van een zogenaamd 'expert team' van vrijwilligers bij Wandelnet met verschillende beleidsvrijwilligers voor onder andere 'sport/bewegen/gezondheid', 'infrastructuur', 'omgevingswet', ‘natuur’ en 'barrièrewerking'. Samen met de coördinator belangenbehartiging ontwikkel je standpunten en ideeën op basis van trends en kansen in de markt en bij de overheid. Je adviseert de provinciaal belangenbehartigers bij de beïnvloeding van beleid.

Bekijk vacature

Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "beleidsvrijwilliger sport, bewegen en gezondheid".