Scholtenpad

Het Scholtenpad via Winterswijk, Lievelde, Kotten en 't Halen is een verkenningstocht over zandwegen in een afwisselende en rustieke omgeving. Het glooiende landschap rondom Winterswijk is een lappendeken van bos en boerenland met slingerende beekjes. De naam van de 81 kilometer lange route verwijst naar de scholtenboeren die een belangrijke stempel op het landschap hebben gedrukt. 

Naar het Route-overzicht

Populaire etappes

  • Lievelde-Beurzerbeek

  • Beurzerbeek-Hilgelo

  • Oostroute

Routewijzigingen

Op onze website staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn in de wandelgids omdat in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Scholtenpad vindt u hier.

  1. Routewijzigingen_Scholtenpad.pdf


De route van het Scholtenpad langs scholtenboerderijen met Winterswijk als middelpunt

Etappes

Acht etappes vormen het Scholtenpad, door mooie buurtschappen, langs watermolens, het boekenstadje Bredevoort, het mooie Winterswijk en ydillische beken. Wandel door buurtschappen Huppel en Henxel en het stroomgebied van de Ratumse Beek, monumentale scholtenboerderijen en geologisch interessante steengroeves waar kalksteen wordt gewonnen.

Scholtenpad etappe 07

Rondwandelingen

Rondwandeling van Wandelnet over het Scholtenpad zorgen voor een wandelbeleving zonder zorgen voor openbaar vervoer of overnachtingen. Zoals de rondwandeling het Woold door een authentiek landschap met knussen buurtschappen, of de rondwandeling Brinkheurne naar het buurtschap Kotten. U zult verrast worden door het coulissenlandschap van de Achterhoek.

Scholtenpad etappe 03


Wandelgids Scholtenpad

Wandelgids Scholtenpad

Wandelen over zandwegen in een afwisselend en rustig gebied rondom Winterswijk. Het glooiende landschap is een lappendeken van bos en boerenland met slingerende beekjes. En speciaal voor de nieuwe gids zijn vier 'inkortingroutes' ontwikkeld tussen de spaken en het wiel van het Scholtenpad. Dit levert een achttal kant-en-klare dagwandelingen van 17 tot 23 km op: zeven rondwandelingen en één wandeling van station naar station.

De gids is op dit moment uitverkocht.

Naar de webwinkel
cover SP 1 Scholtenpad '06.jpg

Blogberichten Scholtenpad

Het Scholtenpad in het nieuws

  1. routenetwerken gelderland

    15 september 2021 Wandelnet

    Gelderland investeert in routenetwerken

Bekijk alle blogs