Rondwandelingen

Bij Wandelnet stimuleren en inspireren we mensen om te gaan lopen, uiteraard binnen de richtlijnen die het RIVM daarover heeft opgesteld (houd 1,5 m afstand en vermijd drukte). Een rondje lopen vanuit huis, een wandeling in de regio of vanaf je vakantieadres, is in veel gevallen prima mogelijk.

Op deze pagina vind je alle Wandelnet rondwandelingen; stevige rondgaande wandelingen over een LAW, een Streekpad of een combinatie daarvan. Gemarkeerde routes waarmee je zonder zorgen terug wandelt naar de plek waar je begon. Daarnaast presenteren we bijna 300 rondwandelingen van onszelf en van anderen, verspreid over het hele land. In elke provincie of regio zijn tal van mogelijkheden.  Wil je toch liever zelf een route maken voor een rondwandeling? Gebruik dan onze routeplanner, ook alle wandelnetwerken in Nederland zijn erin opgenomen.

Veel wandelplezier!

Plan je eigen route

Wil je zelf een route plannen voor een mooie rondwandeling? Dat kan met de routeplanner van Wandelnet. Je kunt vrij plannen of gebruik maken van een van de regionale wandelknooppuntnetwerken die in de planner zijn opgenomen. Zo stel je eenvoudig je ideale route samen, bij jou in de buurt of in je regio.

Start de routeplanner´╗┐
Henrie van Zoggel loopt rondje op Duits Lijntje in Uden.JPG

Zoek een wandelroute

Geen zin om zelf een rondwandeling te bedenken? Geen nood. Ontdek duizenden kilometers aan prachtige, kant-en-klare routes in Nederland: een dagwandeling Rond de Terpen in Groningen, een Rondje Wijk aan Zee in Noord-Holland of een rondwandeling Drentse Aa in Drenthe. In elke provincie of regio zijn tal van mogelijkheden.

Zoek een route als rondwandeling´╗┐
#rondjelopen in Nationaal Park Drentse Aa.jpg

Een rondwandeling over LAW's en Streekpaden

Een rondwandeling in je eigen regio of in de buurt van je vakantieadres is in veel gevallen nu prima mogelijk. Wist je dat het netwerk van Langeafstandspaden (LAW's) en Streekpaden op sommige plekken zo dicht is dat je er een prachtige rondwandeling over kunt maken? Zoals je van onze LAW's en Streekpaden gewend bent met de vertrouwde wit-rode of geel-rode markering. Wij geven een aantal mogelijkheden per regio aan.

1E KEUZE - Wandelaars op dijk langs Harger- en Pettemerpolder 2 klein.jpg
 • Friesland - stadswandeling Leeuwarden over Elfstedenpad

 • Noord-Holland - Ommetje over voormalig eiland Marken op Zuiderzeepad

 • Gelderland - Dagwandeling Verscholen Dorp over Westerborkpad

 • Zeeland - Rondje Anna Jacocobapolder over Oosterscheldepad

 • Groningen - Dagwandeling De Marne over Nederlands Kustpad 3

 • Limburg - Valkenburg-Gerendal-Valkenburg over Krijtlandpad en Pelgrimspad 2

 • Drenthe - Rondje Beilen over Westerborkpad en Drenthepad

 • Overijssel - Rondje Olst over het Hanzestedenpad

 • Flevoland - De Wendelbosroute deels over Pionierspad

 • Utrecht - Rondje Utrecht over Romeinse Limespad en Utrechtpad

 • Zeeland - Zomerroute Veerse Meer over Nederlands Kustpad 1

 • Zuid-Holland - Rondje Leiden over het Marskramerpad en Romeinse Limespad

Ik wandel graag op 1,5 meter afstand.png