Pieterpad Deel 2

Het tweede deel van de route Pieterburen-Pietersberg loopt 257km van Vorden in de Achterhoek naar Maastricht. Na het nuchtere Noorden ontdek je het Bourgondische Zuiden. Loop langs Kasteel Vorden, Hoog Elten, de Duivelsberg, de Mookerheide, de Maasheggen, de steilrand van Nederland en door het Krijtland. Zwervend langs kapelletjes en knuppelpaden, boswegen en beekpaden eindigt de route nu op het hoogste balkon van Nederland. Dit uitkijkplatform in de ENCI-groeve, midden in nieuwe natuur, kan weer het startpunt zijn voor nieuwe tochten, mogelijk helemaal naar Marseille.

Naar het Route-overzicht

LET OP!

Wandelaars die een grensetappe willen lopen kunnen het beste op de website van de Rijksoverheid kijken naar de geldende maatregelen.

Populaire etappes

 • Zelhem-Braamt

 • Vierlingsbeek-Swolgen

 • Strabeek-Sint Pietersberg

Nieuws- en blogberichten Pieterpad Deel 2

 1. dwars door de lage landen.jpg

  3 juni 2021 om 10:00 Grote Routepaden VZW

  Opnames Dwars door de Lage Landen gestart

 2. Maas-Niederrheinpad etappe 13

  30 mei 2021 om 19:26 Wandelnet

  Dagwandeling Duitse grens over mag weer

 3. Pieterpad_Paddepoelsterbrug_1.jpg

  24 november 2020 om 09:44 Wandelnet

  Gemeente Groningen wil brug over Van Starkenborghkanaal terug

Bekijk alle blogs

Webwinkel

Wandelgids Pieterpad Deel 2

Het tweede deel van de route Pieterburen-Pietersberg loopt na het nuchtere Noorden naar het Bourgondische Zuiden. Loop langs Kasteel Vorden, Hoog Elten, de Duivelsberg, de Mookerheide en door het Krijtland. Zwervend langs kapelletjes en knuppelpaden eindigt de route nu op het hoogste balkon van Nederland.

Prijs: € 19,90 / Donateursprijs € 17,95 / Aantal pagina's: 216

Naar de webwinkel
Cover 9-II Pieterpad deel II '16.jpg

Routewijzigingen

We zijn in afwachting van het Nivon voor de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn in de wandelgids omdat in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Pieterpad deel 2 vindt u hier.

 1. Routewijzigingen_Pieterpad.pdf