Pieterpad Deel 1

Het Pieterpad Deel 1 van Pieterburen naar Vorden begint aan de Groninger Waddenkust en gaat via het terpenlandschap naar de stad Groningen. De Hondsrug brengt de wandelaar op het Drents Plateau met heidevelden, hunebedden, esdorpen en het dal van de Drentse Aa. Na de voormalige hoogvenen rond Coevorden volgt de route een stuk van de Overijsselse Vecht. Wandelend door bossen en over de heide van de Sallandse Heuvelrug wordt na 236 kilometer de Graafschap bereikt. 

Naar het Route-overzicht

LET OP!

Wandelaars die een grensetappe lopen van een Streekpad of Lange-Afstand-Wandelpad moeten zodra ze de Duitse grens oversteken, beschikken over een negatieve coronatestuitslag, dan wel een vaccinatie- of herstelbewijs.

Populaire etappes

 • Groningen-Winsum

 • Rolde-Schoonloo

 • Hardenberg-Ommen

Nieuws- en blogberichten Pieterpad Deel 1

 1. dwars door de lage landen.jpg

  3 juni 2021 om 10:00 Grote Routepaden VZW

  Opnames Dwars door de Lage Landen gestart

 2. Maas-Niederrheinpad etappe 13

  30 mei 2021 om 19:26 Wandelnet

  Dagwandeling Duitse grens over mag weer

 3. Pieterpad_Paddepoelsterbrug_1.jpg

  24 november 2020 om 09:44 Wandelnet

  Gemeente Groningen wil brug over Van Starkenborghkanaal terug

Bekijk alle blogs

Webwinkel

Wandelgids Pieterpad Deel 1

Het begint aan de Groninger Waddenkust en gaat via het terpenlandschap naar de stad Groningen. De Hondsrug brengt de wandelaar op het Drents Plateau en na de voormalige hoogvenen rond Coevorden volgt de route een stuk van de Overijsselse Vecht. Wandelend over de Sallandse Heuvelrug wordt de Graafschap bereikt.

Prijs: € 18,70 / Donateursprijs € 17,95 / Aantal pagina's: 216

Naar de webwinkel
Cover 9-1 Pieterpad deel I '15.jpg

Routewijzigingen

We zijn in afwachting van het Nivon voor de meest actuele routelijnen. De routelijnen op onze website kunnen  afwijken van de wandelgids omdat in de loop der tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen kunnen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Pieterpad deel 1 vindt u hier. 

 1. Routewijzigingen_Pieterpad.pdf