OV-wandelingen

De trein is even geen uitje. Reis alleen met de trein als het echt moet, zo is de oproep van NS.
Natuurlijk zijn er ook andere manieren om -zonder treinreis- toch een NS-wandeling te lopen. We doen daarom ons best om de route zo goed mogelijk te onderhouden. Toch kan het gebeuren dat (tijdelijk) blokkades zijn ontstaan op de route, al dan niet vanwege de corona-maatregelen. Wij rekenen op uw begrip.

NS-wandelingenIn samenwerking met de NS biedt Wandelnet verspreid over het land 44 dagwandelingen en 4 tweedaagse tochten aan. Van elke route kun je een routebeschrijving, kaartje en gps-track downloaden op deze site of die van de NS. De routes zijn van begin tot eind gemarkeerd.

Een NS-wandeling loopt van station naar station, of start en eindigt bij hetzelfde station. De lengte varieert van 7 tot 22 km; veelal zijn ze in te korten door halverwege een bus of trein te pakken. NS-wandelingen volgen een deel van een Lange-Afstand-Wandelpad (LAW), Streekpad of wandelnetwerk. Ze zijn heel geschikt als je eens wilt kennismaken met een LAW.

Naar NS-wandelingen

OV-stappers

Elk jaar vervallen er 4 NS-wandelingen om plaats te maken voor nieuw aanbod. De routes die niet meer in het officiële NS-pakket zijn opgenomen, krijgen bij Wandelnet een nieuw leven als OV-stapper. Het gaat om 55 dagwandelingen en 11 tweedaagse tochten.

OV-stappers worden niet zo vaak bijgewerkt als NS-wandelingen. Soms kan de markering verouderd of zelfs verdwenen zijn. Samen met beschrijving, kaartje en/of track zijn ze voor de iets avontuurlijkere wandelaar echter goed te volgen.
Liever niet voor verrassingen komen te staan? Kies dan voor een NS-wandeling. 

Naar OV-stappers

Veelgestelde vragen OV-wandelingen

  • Welke markering moet ik volgen?
  • Worden de NS-wandelingen gecontroleerd?
  • Hoeveel NS-wandelingen zijn er?

Antwoorden op deze en andere vragen staan hier:

Meer veelgestelde vragen
Wezepsche hei - Roelien Appelo IMG_5840.JPG

Wie maakt de NS-wandelingen?

"Het geheim van NS-wandelingen: de wandelingen zijn kant-en-klaar, het begin- en eindpunt zijn altijd goed bereikbaar en je krijgt tips voor leuke horeca en bezienswaardigheden onderweg."

Sietske de Vet is de coördinator NS-wandelingen bij Wandelnet.

Lees het interview
Sietske de Vet Wandelnet.JPG