Oosterscheldepad (SP 15): wandel door Nationaal Park Oosterschelde

Oosterscheldepad

Het Oosterscheldepad (SP 15) is een Streekpad van 196 kilometer rond en door het Nationaal Park.

Wandel over het Oosterscheldepad

Het Oosterscheldepad (Streekpad) is een afwisselende wandelroute van maar liefst 196 kilometer lang. Deze geel-rood gemarkeerde wandelroute biedt je als wandelaar een fantastische kennismaking met het Nationaal Park Oosterschelde. De al eeuwen durende strijd tegen het water is hier op veel plaatsen langs de wandelroute nog goed waarneembaar: wandel van oude inlagen en verdronken polders tot en met de modernste Deltawerken. Tijdens je wandeling is er ontzettend veel te zien: oude vissersplaatsjes, uitgestrekte polders en robuuste zeedijken.

Bekijk het Streekpad

Ontdek de routes

Het Oosterscheldepad (SP 15) is een Streekpad in Zeeland met een lengte van maar liefst 196 kilometer. Deze wandelroute voert je als wandelaar over een aantal schitterende Zeeuwse eilanden, allemaal rond het Nationaal Park Oosterschelde. De wandelroute is opgeknipt in 13 verschillende dagetappes, perfect voor een mooie dagwandeling!

Bekijk alle dagetappes

Populaire etappes

etappe 05.jpg

Etappe 05 | Oosterscheldepad

Afstand & plaats
16.7 KM km Neeltje Jans - Moriaanshoofd
Extra info
Op de hoge dijk met naast je de weidse Oosterschelde en de 65 pijlers van de machtige Oosterscheldekering wandel je langs muraltmuurtjes. Verderop is De Plompe Toren het laatste restant van het Schouwse dorp Koudekerke dat in de golven verdween. In de Schelphoek zie je nog een krekengebied.
etappe 07.jpg

Etappe 07 | Oosterscheldepad

Afstand & plaats
15.8 km Ouwerkerk - Bruinisse veer
Extra info
In 1953 sloeg de stormvloed een groot gat in de dijk bij Ouwerkerk. Na dichting van het gat bleef achter de dijk een kreek over. Dit gebied is omgetoverd tot bosgebied met rietkragen, natte oevers en vele soorten zangvogels. Hier is ook het Watersnoodmuseum met de grote betonnen caissons gevestigd.

Wandelgids Oosterscheldepad

De eeuwigdurende strijd tegen het water is op veel plaatsen tijdens je wandeling nog goed te zien: van oude inlagen en verdronken polders tot en met de modernste Deltawerken waar Nederland om bekend staan. Met de wandelgids van het Oosterscheldepad weet je zeker dat je onderweg niets mist. Wandelen door de imponerende havenstadjes aan zee.

Tijdelijk uitverkocht

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse etappe wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De gratis wandelroutes kan je hier downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone.

Routewijzigingen

Heb je een wandelgids gekocht? Na het ontwikkelen van een wandelroute kan er altijd iets wijzigen. De bewegwijzering van het Streekpad is leidend, deze wordt namelijk als eerste aangepast bij een routewijziging. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Oosterscheldepad vind je hier.

Download routewijzigingen

Nieuws- en blogberichten Oosterscheldepad

Bekijk alle blogs

Blijf op de hoogte!

Eén keer per maand stuurt Wandelnet een inspirerende nieuwsbrief naar alle abonnees. In de nieuwsbrief vind je leukste tips, tricks en wandelnieuwtjes over wandelen in Nederland. Schrijf je in en ontvang maandelijks de nieuwsbrief van Wandelnet!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?