15 oktober: TeVoet Odewandeling rond de Amsterdamse Gaasperplas

15 oktober: TeVoet Odewandeling rond de Amsterdamse Gaasperplas

29 september 2022 - Wandelnet

Oktober draait om apart en onverhard. Wandel jij ook het liefst onverhard? Onder het motto ‘Ode aan het onverhard wandelen’ organiseert TeVoet op zaterdag 15 oktober een begeleide wandeling rond de Gaasperplas in Amsterdam Zuid-Oost. Een wandeltocht van 15 kilometer. Wandel je mee?

gaasperplas.png

Het startpunt van de wandeling is metrostation Gaasperplas (eindstation van metrolijn 53). Je wandelt via de Gaasperzoom, Hoge Dijk, golfterrein en natuurtuin Ruigehof naar Station Holendrecht.

Wandelen over bos- en graspaden

De Gaasperplas is een kunstmatige recreatieplas, ontstaan door zandwinning ten behoeve van de bouw van Gaaperdam, de meest zuidoostelijke wijk van Amsterdam. De plas ligt in de polder Gein en Gaasp, twee oude riviertjes die door dit gebied stromen. Het gebied maakt deel uit van het Groengebied Amstelland; het fijnmazig patroon van fiets- en wandelpaden herinnert er aan dat hier in 1982 de Floriade is gehouden. Het is de bedoeling dat in 2023 een grootschalige renovatie van het park zal beginnen.

Als de gemeente Amsterdam eenmaal haar ‘Toekomstplan Gaasperplas 2021 en verder’ heeft vastgesteld Rondom de Gaasperplas en in het park zal fijnmazige padenstructuur weliswaar niet verdwijnen. Toch zal de sfeer aan de boorden van de plas een andere worden na bijvoorbeeld de aanleg van het fietsrondje direct langs de waterkant en de komst van de nodige horecavoorzieningen.

Wandel je mee?

Datum: Zaterdag 15 oktober, start 10.30 uur (einde circa 15:00 uur)
Start- en eindpunt: metrostation Gaasperplas - station Holendrecht
Afstand: 15 kilometer, inkorten tot 9 kilometer is mogelijk door het maken van een rondwandeling langs de Gaasperplas. Deze wandeling is niet begeleid.
Meedoen: Deelname is gratis. Aanmelden voor maandag 10 oktober bij: Renée van der Haar, e-mail: reneevanderhaar@hotmail.com. telefoon: 020-6227566. Bij extreem weer gaat de wandeling niet door: je krijgt dan uiterlijk vrijdag 14 oktober bericht. Geef daarvoor bij je aanmelding je mailadres of een telefoonnummer door.

Meer informatie

Goed om te weten:

  • Onderweg is er geen catering. Neem daarom je eigen brood en water mee;
  • Bij veel regenval kunnen de onverharde paden modderig zijn! Gepast schoeisel is dan aan te bevelen;

Ode aan onverhard wandelen

Onverhard wandelen staat bij Wandelnet en TeVoet hoog in het vaandel. In oktober roept Wandelnet wandelaars op om een 'ode aan onverhard wandelen' te brengen. Door foto's, filmpjes en verhalen te delen met #ikwandelonverhard. Ook is er een pagina waar alle favoriete onverharde paadjes van wandelaars worden verzameld. Deel ook een plaatje van je favoriete paadje op: www.wandelnet.nl/onverhard-wandelen/

Lees meer over