Jan Altena krijgt plaquette op bankje in Park Lingezegen

Jan Altena krijgt plaquette op bankje in Park Lingezegen

9 december 2021 - Britta Schmidt

Op 16 november werd op een bankje in Park Lingezegen een plaquette aangebracht ter nagedachtenis aan de vorig jaar overleden Jan Altena, belangenbehartiger voor Wandelnet in Gelderland. Wandelaars kunnen er even uitrusten en net als Jan genieten van de mooie omgeving.

Gedreven belangenbehartiger

In het bijzijn van Dini, de weduwe van Jan, werd de plaquette bevestigd op een bankje aan de Notenlaan. Dini was er erg blij mee. De plek aan de Notenlaan bleek goed gekozen; het was ook haar favoriete lokatieWandelnet had met Jan Altena een gedreven belangenbehartiger. Hij was lange tijd actief als lid van het Wandeloverleg Veluwe, later het Wandeloverleg Gelderland. Hij zette zich in voor het wandelbelang in Park Lingezegen en voor het toegankelijk maken van het ecoduct over de A50 bij Wolfheze. 

bankje en didi 2

Wandelroutes Park Lingezegen 

Park Lingezegen is een nieuw landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen met vele wandelmogelijkheden. In het kader van Stad-te-Voet® ontwikkelde Wandelnet  "Lingezegen te Voet": zeventien, in twee richtingen gemarkeerde wandelroutes, die onderling verbonden zijn en in lengte varieren van 3 tot bijna 17 km. Elke route heeft een eigen kleur. Nederland kent drie Stad-te-Voet® projecten: Apeldoorn, Park Lingezegen en Utrecht. 

 

 

 
 

 

Lees meer over