Wandelgids Schieland en Krimpenerwaard

Wandelgids Schieland en Krimpenerwaard

4 oktober 2021 - Wandelnet

Cock Hazeu en Peter Kuiper nemen je weer graag mee de polder in. Deze keer naar het gebied van het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, twee grote poldergebieden in het westen van Nederland. Een ontmoeting met de Hollandse IJssel, de Lek, de Vliste en de Rotte. 

Grote_Rivierenpad_etappe_06.jpg

Cock Hazeu en Peter Kuiper laten zien dat je ook in de drukke Randstad prima kunt wandelen. Niet alleen in Rotterdam maar juist ook daarbuiten. In Schieland is de Rotte, het veenriviertje dat de naamgever is van Rotterdam, vaak dichtbij. In de Krimpenerwaard wandel je door een weids en stil Hollands boerenland; met tiendwegen, lange kavels en poldersloten. De elf flinke rondwandelingen van gemiddels 15 km km nemen je mee naar plaatsen als Ommoord, Oude Verlaat, Haastrecht en Lekkerkerk. Bij elke wandeling hoort een kaart, een routebeschrijving en veel achtergrondinformatie.

De wandelgids 'Wandelen in Schieland en Krimpenerwaard' is verschenen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig en kost € 12,50. Beide auteurs schreven eerder samen 'Wandelen in Rijnland'. 

wandelen in schieland en krimpenerwaard cover

Lees meer over