Ook wandelaars moeten rekening houden met Duitse grensmaatregelen

Ook wandelaars moeten rekening houden met Duitse grensmaatregelen

12 april 2021 - Wandelnet

Nederlanders moeten sinds kort in Duitsland een bewijs van een negatieve coronatestuitslag (max. 48 uur oud, geen zelftest) kunnen laten zien. Dat geldt dus ook voor wandelaars die een grensetappe lopen van een Streekpad of Lange-Afstand-Wandelpad. 

Dit betekent dat de grensoverschrijdende etappes op dit moment niet zonder grote aanpassingen gelopen kunnen worden. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor rondwandelingen die de grens overgaan en routes over wandelnetwerken.

We adviseren wandelaars om de routes in Duitsland op een ander moment af te leggen, wanneer de grensbeperkingen in het kader van Covid-19 zijn ingetrokken.

Het gaat om de volgende Streekpaden en Lange-Afstand-Wandelpaden: Streekpad Nijmegen, Grote Rivieren-, Romeinse Limes-, MaasNiederrhein-, Noaber- en Pieterpad. Uiteraard kan iedereen wel aan de wandel in het Nederlandse deel van deze paden. 

Naar de wandelregio's 

Lees meer over