Bedrijvenchallenge stimuleert vitaliteit

Bedrijvenchallenge stimuleert vitaliteit

9 februari 2021 - Wandelnet

Freek de Ruiter overweegt om samen met zijn collega’s van de gemeente Hilversum mee te doen met de Ommetje Bedrijven Challenge, vooruitlopend op de Wandel tijdens je Werk-dag op 8 april. 

Freek_en_Max_Bedrijvenchallenge.jpg
Samen met vijf collega’s uit zijn team wandelde hij al met de Ommetje-app. ,,Het Ommetje stimuleert om in beweging te komen en brengt onderlinge competitie. Het was erg leuk om mee te doen met collega’s,” vertelt de Lunteraan.
 

Verslavend

Freek en zijn collega’s wandelden voor een periode van twee weken met de app. ,,We werken allemaal veel thuis en bewegen weinig. Een collega kwam op het idee mee te doen met Ommetje. Ze deed in de groepsapp het voorstel en vijf collega’s zeiden ‘ja’. Tijdens de pauzes maakten we een ommetje. We hadden een aparte appgroep voor degenen die liepen waarin de meest hilarische foto’s en opmerkingen werden gedeeld. We waren heel fanatiek. Het werd een wedstrijd onderling. Doel was vooral om tijdens de zitloze dag te kijken wie de meeste punten had van ons. Het is verslavend.”
 

Zitloze dag

,,Onze vitaliteitsadviseur heeft voor de collega’s de organisatie op zich genomen voor de zitloze dag. Je kon beelden/foto’s insturen om te laten zien hoe je de zitloze dag doorbracht. En ons “ommetje” telde ook mee. We hebben een compilatie gemaakt van alle foto’s en opmerkingen uit de app en in een filmpje achter elkaar gezet. Werd een leuk filmpje dat ook nog heeft gewonnen uit alle inzendingen.” Als prijs krijgen Freek en zijn collega’s een clinic rolstoelbasketballen, zodra het weer mag/kan.
 

Zeventien uur

Freeks resultaat na twee weken Ommetje: ,,We hebben gemiddeld circa dertig Ommetjes gemaakt in die twee weken en circa zeventien uur aan ommetjes. Er waren twee collega’s met een hond, dus voor hen was het extra motiverend om het Ommetje aan te zetten tijdens hun wandeling met hun hond.”
 
Na de goede ervaringen met het Ommetje, heeft Freek het voorstel om mee te doen met de Ommetje Bedrijven Challenge voorgelegd aan zijn teamleider van de gemeente Hilversum.
,,Het doel dat de gemeente voor ogen staat, is vooral om medewerkers vitaler te laten worden en van de stoel af te laten komen. De organisatie voor vitaliteitsacties ligt in handen van de vitaliteitscoach. We weten nog niet of we met de collega’s mee willen doen met Ommetje of een andere actie. De Ommetje Bedrijven Challenge dient een heel goed doel, maar we wachten nog even af of er budget is om mee te doen.”
 
Inschrijven kan vanaf nu t/m 28 februari. De challenge vindt plaats van 1-31 maart.
  

Lees meer over