Westfriese Omringdijk kanshebber titel 'beste wandelroute'

Westfriese Omringdijk kanshebber titel 'beste wandelroute'

29 januari 2021 - Wandelnet

Streekpad Westfriese Omringdijk is één van de vijf kanshebbers op de titel Wandelroute van het Jaar! Dit Streekpad werd vorig jaar op de Fiets- en Wandelbeurs gepresenteerd.

Wandelaars_Westfriesedijk_ten_noorden_van_Krabbendam.jpg
De route is een initiatief van Recreatie Westfriesland en mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland. Waarbij Recreatie Noord-Holland het projectmanagement voerde. Routemaker Rutger Burgers ontwikkelde de route, die wordt beheerd door Wandelnet en haar vrijwilligers van de padwerkgroep Westfriese Omringdijk.

Op de eerste dag van de Fiets- en Wandelbeurs Online Experience, op vrijdag 23 april, maakt de jury de winnaar bekend.

De vijf routes maken kans de eretitel ‘beste wandelroute van de Benelux’ in de wacht te slepen. De jury selecteerde deze voor de shortlist uit maar liefst zeventien titels op de longlist. De kanshebbers: Westfriese Omringdijk, Wandelnetwerk ‘de Merode’, Lange Afstandswandeling RivierPark Maasvallei, Pad van de Vrijheid, Te Voet met boswachter Ellen.

Jurering

Bij alle kandidaten gaat het om nieuwe of recentelijk ingrijpend gewijzigde routes in Nederland, België en het Groothertogdom Luxemburg. Ondanks de beperkende coronamaatregelen, slaagden de juryleden erin honderden kilometers af te leggen om de routes van de longlist in de praktijk te testen. Ze letten daarbij onder andere op aanwezige bewegwijzering, ondergrond, aantrekkelijkheid van het landschap, eventuele thematiek en de kwaliteit van de informatie in de routegids of op de website.

Lees meer over