Wandelgids Wandelen in Twente

Wandelgids Wandelen in Twente

22 januari 2021 - Wandelnet

Truus Wijnen is de ongekroonde wandelkoningin van Twente. Ze heeft al heel wat mooie routes op haar naam staan. Met haar nieuwste wandelgids 'Wandelen in Twente' richt ze zich speciaal op de minder ambiteuze wandelaar. 

Boerskotten.jpg

Tijd om rond te kijken

In maar liefst twintig rondwandelingen toont Truus de schoonheid en variatie van de Twentse landschap. Ze neemt je mee naar de gebieden rond Ootmarsum, Oldenzaal, Almelo en Haaksbergen; door bossen, langs beekjes en over heidevelden, glooiende akkers en lommerrijke landgoederen. Routes met een lengte tussen 7 en 12 km zodat er genoeg tijd overblijft om volop rond te kijken in de natuur. Wie weet spot je net als Truus een vliegende hert, bonte specht, ijsvogel en of misschien zelfs een heuse das. En natuurlijk zijn er uitspanningen langs de route zodat er straks na de lockdown onder het genot van Twentse krentewegge en een koud glas bier nog wat nagemijmerd kan worden.

Wandelaar en fotograaf

Truus Wijnen is een gepassioneerd wandelaar en fotograaf. Enkele jaren geleden werd ze 'ontdekt' door uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Eerder verschenen van haar de wandelgidsen 'Twaalf Twentse Tochten' en 'Wandelen over de Twentse Wallen'.

wandelen in twente cover.jpg

Lees meer over