Eerste landelijke Ommetje-bedrijvenchallenge

Eerste landelijke Ommetje-bedrijvenchallenge

19 januari 2021 - Wandelnet

In maart wordt de allereerste landelijke Ommetje-bedrijvenchallenge gehouden. Deelnemende bedrijven gaan de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk punten bij elkaar te wandelen in het kader van de Wandelen tijdens je Werk-dag. 
Onderzoek_test_type-influencer.png

OMMETJE_BEDRIJVENCHALLENGE-V1.png

Uit een peiling van Stichting Wandelnet blijkt dat meer mensen tijdens de coronacrisis en de lockdown wandelen; ook tijdens het (thuis)werken. Veel mensen gebruiken daarvoor de app Ommetje van de Hersenstichting. Stichting Wandelnet en de Hersenstichting slaan daarom de handen ineen en organiseren samen de eerste landelijke Ommetje-bedrijvenchallenge.

Challenge

De Ommetje-bedrijvenchallenge vindt plaats van 1 t/m 31 maart. De top drie – de bedrijven met gemiddeld de meest behaalde punten - wordt bekend gemaakt op donderdag 8 april, tijdens de Wandel tijdens je Werk-dag 2021. Elk bedrijf betaalt een bijdrage voor deelname, die zal worden besteed aan hersenonderzoek. Meer informatie over aanmelding, werkwijze en ranking volgt snel. Kun je niet wachten om mee te doen met je bedrijf, meld je hier dan vast aan om op de hoogte te blijven.

Productiever

Wandelen is goed voor de fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer energie en bent productiever na het lopen van een ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. Om de hersengezondheid van Nederland te verbeteren ontwikkelde de Hersenstichting de Ommetje-app. Stichting Wandelnet organiseert voor werkend Nederland jaarlijks de landelijke Wandel naar je Werk-dag: in deze coronatijd de Wandel tijdens je Werk-dag. Op die landelijke dag wordt werkend Nederland uitgedaagd een (deel) van het woon-werkverkeer wandelend af te leggen.
Uit de zomerpeiling (2020) heeft Wandelnet geconstateerd dat mensen vorig jaar veel meer wandelden dan voorheen. En dat is net wat ze met de Wandel naar je Werk-dag wil bereiken: dat mensen op werkdagen meer bewegen. Voor 2021 heeft Wandelnet daarom de titel aangepast naar: Wandel tijdens je Werk-dag. Om medewerkers fit en vitaal te houden gebruiken steeds meer mensen en bedrijven de Ommetje-app. Twee mooie initiatieven met eenzelfde doel: mensen in beweging krijgen en houden. Letterlijk. 

Over de Hersenstichting

1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. De Hersenstichting zet alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Nu en in de toekomst. Ze investeert daarom breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen door onderzoek te doen, voorlichting te geven en zich in te zetten voor betere patiëntenzorg, revalidatie en participatie.

Lees meer over