In Memoriam Wim Leussink

In Memoriam Wim Leussink

14 januari 2021 - Wandelnet

Op maandag 4 januari overleed Wim Leussink, actieve vrijwilliger van Wandelnet, onverwacht op 71-jarige leeftijd. Hij was markeerder van het Grote Rivierenpad en ontwerper van het Erasmuspad. Wim was een zeer actieve en betrokken persoon. Hij was nieuwsgierig, hield van wandelen, varen, fietsen en reizen. Stilzitten kon hij niet zo goed.

Wim_Leussink.jpg

wim leussink

Rotterdam

Voor zijn studie trok Wim van het oostelijke Eibergen naar het westen van het land. Hij leerde Rotterdam kennen als zijn eigen broekzak. En als fervent wandelaar was het dan ook niet vreemd dat hij een mooie route wist uit te zetten die de hoofdroute ten zuiden van Rotterdam en de variant ten noorden van Rotterdam van het Grote Rivierenpad met elkaar verbindt; het Erasmuspad. Daar bleef het niet bij. Hij werd  gevraagd een route te maken die het Zuiderpark verbindt met alle andere parken in de stad. Ook de route 'Nieuwe Maas Parcours' ontwierp hij.

Markeerder

Wim was vele jaren markeerder van het Grote Rivierenpad. Als markeerder was Wim vaak, samen met zijn vrouw Ann Tuk, op pad en hij was altijd bereid om verbeteringen en suggesties aan te dragen of uit te werken. Je deed nooit tevergeefs een beroep op hem. Hij was betrokken bij zijn stad en bij de omgeving. Hij was een teamspeler.

Bij Wandelnet gaan we met het overlijden van Wim een betrokken vrijwilliger missen en we wensen zijn vrouw Ann en familie veel sterkte toe.

Lees meer over