Nieuw Betuwepad ontvangt subsidie FruitDelta Rivierenland

Nieuw Betuwepad ontvangt subsidie FruitDelta Rivierenland

22 december 2020 - Wandelnet

FruitDelta Rivierenland heeft dit jaar aan 18 vernieuwende initiatieven subsidie toegekend uit het Regionaal Investeringsfonds. Eén van de projecten is het Betuwepad. 

Grote_Rivierenpad_2.jpg

Icoonprojecten

Hans Beenakker, voorzitter Regio Rivierenland/FruitDelta Rivierenland: “Ik ben blij met de gehonoreerde projecten omdat er deze ronde nadrukkelijk icoonprojecten tussen zitten waar wij als regio ons mee kunnen onderscheiden en profileren”. 

Wandelnet

Het nieuwe Betuwepad is een initiatief van Jan de Boer, burgemeester van de gemeente Buren. Het wordt een rondgaande wandelroute, van ongeveer 150-200 km, in combinatie met een aantal mooie dagwandelingen. Langs plaatsen als Tiel, Geldermalsen en Culemborg. De route wordt ontwikkeld door Stichting Wandelnet in samenwerking met de betrokken gemeentes, Stichting Landschapsbeheer Gelderland, het Regionaal Bureau voor Toerisme en Recreatie en Uit®waarde 

Wandelgids

De wandelgids van het Betuwepad zal eind 2021 verschijnen. De route zal de wandelaar kennis laten maken met het landelijk gebied tussen Waal, Linge, Nederrijn en Lek. Met bloeiende fruitbomen in het voorjaar en glanzende appels en peren in het najaar. Iets om naar uit te kijken!

Lees meer over