Wandelgids Linie 1629 - een wandeling rond 's Hertogenbosch

Wandelgids Linie 1629 - een wandeling rond 's Hertogenbosch

4 november 2020 - Wandelnet

Na de fietsgids is er nu ook de ‘Wandelgids Linie 1629’. Een verrassende wandeltocht rond ’s-Hertogenbosch; door een gevarieerd landschap van beken, dijken en forten.

NS_wandeling_Vugt.jpg

Moerasdraak veroverd

’s-Hertogenbosch was een vestingstad die in de late Middeleeuwen als onoverwinnelijk gold. De stad wist zich omringd met water als de nood zich voordeed. De stad heette daarom ook wel de Moerasdraak. Maar in 1629 lukte het prins Frederik Hendrik van Oranje toch om ’s-Hertogenbosch op de Spanjaarden te veroveren. Daarvoor legt hij in een half jaar tijd met dertigduizend manschappen een Linie van zo’n 50 kilometer aan om de stad. Het maakt hem op slag berucht bij alle vorsten en volkeren in Europa.

Fort Isabelle

De Linie uit 1629 is nu het uitgangspunt van een 52 km lange wandelroute rond ’s-Hertogenbosch. In de wandelgids lees je veel over de historische achtergrond van de Linie. De wandelroute verbindt niet alleen de historische forten en linies maar ook de bijzondere en gevarieerde natuur rond de stad. De route start op Bastion Vught en loopt via Fort Isabelle met de klok mee, om de stad heen.

Wandelgids

Wandelgids Linie 1629 is een uitgave van Gegarandeerd Onregelmatig.

coverlinie1629.jpg

Lees meer over