Gratis app HelemaalGroen registreert opruimen zwerfvuil

Gratis app HelemaalGroen registreert opruimen zwerfvuil

16 oktober 2020 - Wandelnet

Lege flesjes en blikjes, plastic bekertjes en ander afval langs het pad. Wie kent het niet? Help mee om het op te ruimen! Alleen kun je misschien niet veel, maar samen des te meer. De app HelemaalGroen maakt nu alle acties zichtbaar van iedereen die onderweg zwerfvuil opraapt.

App_Zwerfvuil_opruimen

Wandelen en opruimen

Ga je een wandeling maken? Neem dan een (plastic) zak mee en een grijper of (tuin)handschoenen. Met de gratis app HelemaalGroen registreer je het traject waarop je zwerfvuil opraapt en zie je waar anderen actief zijn geweest. Alle beetjes helpen. Zo motiveer je elkaar en kleur je samen je omgeving, buurt of dorp weer HelemaalGroen.

Groeiend aantal deelnemers

HelemaalGroen is een initiatief van Jaap de Boer. Hij begon met zeven deelnemers in Geesteren, een klein dorp in de Achterhoek. Dat aantal groeide al snel verder in de gemeente en ook daarbuiten! Inmiddels zijn er al meer dan 1600 deelnemers.
Op HelemaalGroen vind je alle informatie en de gratis te downloaden app.

Lees meer over