Wandelgids 'Wandelen in Rijnland'

Wandelgids 'Wandelen in Rijnland'

9 oktober 2020 - Wandelnet

Ook in het drukke westen van Nederland zijn geweldige wandelmogelijkheden! Met deze gids wandel je door het Zuid-Hollandse deel van het  Rijnland, de Hollandse regio om de Oude Rijn. In en om plaatsen als Lisse, Gouda, Alphen aan den Rijn en Wassenaar.

Groene_Hart.jpg

Door polders en langs plassen

Het Rijnland. De Hollandse steden met al hun infrastructuur zijn er altijd dichtbij en toch wandel je er door prachtige veenweidepolders en plassengebieden, zoals bij de Reeuwijkse Plassen en om de Braassemermeer. Of je gaat even lekker uitwaaien aan de kust van Wassenaar en combineert dat met een wandeling door het mooie duingebied van Meijendel. In deze wandelgids vind je in totaal twaalf wandelingen tussen de 11 en 19 km lang, met kaarten en mooie foto’s en altijd voorzien van de nodige achtergrondinformatie over bijzondere plekken die je onderweg passeert.

Auteurs

De wandelgids verschijnt 10 oktober bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.Beide auteurs, Cock Hazeu en Peter Kuiper, wonen dicht tegen het Rijnland aan. Cock is in zijn vrije tijd niet alleen bridger en hardloper maar ook een fanatiek lange-afstandswandelaar. Peter werkte bij TNO en ingenieursbureaus. Nu is hij onder andere beleidsvrijwilliger bij Wandelnet.

cover wandelgids rijnland.jpg

Groene Hartpad

Nog niet uitgewandeld in en om de Randstad? Verken dan het gebied met het bijna 200 km lange Groene Hartpad.

Lees meer over