Feiten en cijfers over wandelen en fietsen

Feiten en cijfers over wandelen en fietsen

21 september 2020 - Wandelnet

Het Landelijk Fietsplatform en Wandelnet hebben een handige, actuele, gezamenlijke factsheet gemaakt. Daarin staan de meest recente cijfers en trends over recreatief wandelen en fietsen op een rijtje. 

factsheet recreatief wandelen en fietsen.PNG

Wandelen en fietsen zijn populaire vrijetijdsbestedingen. Bijna alle Nederlanders trekken er weleens te voet of met de fiets op uit. Als beheerders van de landelijke routenetwerken brengen Wandelnet en het Landelijk Fietsplatform cijfers en trends over recreatief wandelen en fietsen in kaart. Alle kerncijfers over de grootste recreantengroep van Nederland hebben we bij elkaar gebracht in een gezamenlijke factsheet, uitgave september 2020.

Er zijn ten opzichte van een eerdere uitgave van de factsheet uit juni 2018 interessante ontwikkelingen te zien:

  • Zo zijn er meer Nederlanders gekomen die wandelen voor het plezier. Dat is een groep van 11 miljoen Nederlanders (was 10,5 miljoen). En is het aantal Nederlanders dat fietst voor het plezier met 8,1 miljoen vrijwel gelijk gebleven (was 8,2 miljoen).
  • Nederlanders maken ook meer fiets- of wandeltochten voor het plezier. Jaarlijks maken we 825 miljoen fiets- en wandeltochten (was 634 miljoen).
  • Er wordt ook meer uitgegeven tijdens wandel- en fietstochten. Dat is € 1,59 miljard (en was €1,14 miljard)

Maar er is meer. Lees alle 'feiten en cijfers over recreatief wandelen en fietsen' in de factsheet (PDF). Met handig alle kerncijfers in één overzicht.