Laat weten hoe de coronamaatregelen je wandelgedrag beïnvloeden

Laat weten hoe de coronamaatregelen je wandelgedrag beïnvloeden

24 augustus 2020 - Wandelnet

Veel Nederlanders gaan graag een rondje lopen, misschien nu nog wel meer dan voorheen. De coronamaatregelen, zoals de 1,5 meter-regel, hebben uiteraard invloed op ons dagelijks leven. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen en willen je hier graag een paar vragen over stellen. Dit kost ongeveer 4 minuten van je tijd. Klik hier voor de korte vragenlijst.  Alvast bedankt voor je medewerking!

onderzoek plaatje


Uit eerder onderzoek van Stichting Wandelnet (in april) blijkt dat 72% van de respondenten toen vaker een rondje liep vanuit huis dan voor de coronacrisis. De belangrijkste redenen om te gaan wandelen zijn om fit en gezond te worden of te blijven, voor ontspanning en om ‘er even tussenuit’ te gaan. Bijna iedereen geeft aan nog te wandelen, slechts 2% doet dat niet meer. Voornamelijk omdat zij aangeven moeite te hebben om 1,5 meter afstand te houden of ze vinden dat anderen niet voldoende ruimte geven. Op 22 april hebben we de highlights uit dit eerste onderzoek gecommuniceerd. Alle resultaten vind je in deze factsheet.
 

Lees meer over