Martin wandelt voor buddyhonden

Martin wandelt voor buddyhonden

13 augustus 2020 - Wandelnet

Hoe bereid je je voor op een iconische wandelroute als de Continental Divide Trail? Martin Kombrik koos het Pieterpad om zo zijn zomeruitrusting te testen. Al wandelend wil hij geld inzamelen voor de buddyhonden van KNGF Geleidehonden.

Beeld_5.000_kilometer_wandelen_voor_buddyhonden_KNGF_Geleidehonden_1.jpg

Pieterpad

Martin is vertrokken uit Pieterburen en nu op weg naar Maastricht. Hij wil het Pieterpad in twee weken lopen, maar door de hitte is het erg zwaar. Toch hoopt hij rond 24 augustus aan te komen op de Pietersberg. De Continental Divide Trail is de eerste grote internationale route die Martin gaat lopen. "Alleen al de voorbereiding is een enorme klus. Omdat het me zoveel tijd en moeite kost, vind ik het zonde om de tocht alleen maar puur voor mezelf te lopen. Ik vind het een mooie gedachte om er tegelijkertijd een ander mee te kunnen helpen. Ik vraag daarom mensen me te steunen met een gift aan KNGF Geleidehonden.”

Buddyhonden

Martin weet door zijn werk bij de politie en Defensie, hoe verwoestend een posttraumatische stressstoornis (PTSS) kan zijn. “Ik hoop met mijn actie veel geld op te halen voor de buddyhonden van KNGF Geleidehonden, zodat zij mensen met PTSS of een andere beperking kunnen helpen. Door mijn werk heb ik genoeg collega’s meegemaakt die zijn getroffen door PTSS. Ik heb gezien hoeveel moeite ze hebben gedaan om via therapieën en medicatie van hun PTSS af te komen en hoe een buddyhond ze dan uiteindelijk verder helpt in het leven.”

Loop ook 5000 km

Martin nodigt anderen uit om ook een actie te starten en samen in Nederland 5.000 kilometer te lopen. In één keer, in delen, alleen of met meerdere mensen tegelijk. Verschillende teams kunnen verschillende afstanden afleggen. Wandelaars wordt gevraagd om tijdens hun wandelingactie met stoepkrijt botjes achter te laten op hun pad. Zin om mee te doen? Kijk op actie voor geleidehonden voor alle informatie.

Geleidehondenfonds

Een buddyhond kan mensen met PTSS uit hun sociale isolement halen en helpen bij praktische zaken, zoals zijn baas wekken bij een nachtmerrie. Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehondenfonds (KNGF) stelt buddyhonden kosteloos beschikbaar en is voor het trainen van de honden afhankelijk van giften en nalatenschappen. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold.

wandelaars met hond