Wandelgids Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle

Wandelgids Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle

10 augustus 2020 - Wandelnet

In deze gids neemt ervaren routemaker en wandelgidsenschrijver Marycke Janne Naber je mee op een tiental rondwandelingen door haar woonplaats Zwolle.

Zwolle.jpg

Hanzestad

De binnenstad van Zwolle is prachtig. Op veel plekken wordt je herinnerd aan het rijke verleden van de stad. In de Middeleeuwen een Hanzestad, daarna een vestingstad met nog rondom de stadsgracht en nu een bruisende stad waar veel te leven is op het gebied van kunst en cultuur. Maar ook de buitenwijken en het buitengebied met rivieren, weteringen en havezaten zijn de moeite waard. Wie geniet niet van een wandeling langs de IJssel?

Rondwandelingen

De wandelingen variëren van 11 tot 20 km en zijn voorzien van uitgebreide achtergrondinformatie, een duidelijke routebeschrijving en een routekaartje. Twee routes voeren over de grens van de gemeente en één ervan zelfs over die van de provincie: naar het pittoreske Hattem in Gelderland

Naast wandelgenot biedt de gids een uitgelezen mogelijkheid om de stad in al haar geledingen te leren kennen. Een feest van herkenning voor de blauwvingers en een ware ontdekkingsreis voor wie niet bekend is in Zwolle.

Gegarandeerd Onregelmatig

De wandelgids 'Wandelen buiten binnenstad van Zwolle' verschijnt bij Uitgeverij gegarandeerd Onregelmatig. Marycke Naber schreef eerder Twentse kruistochten, Romeinse veldtochten, De mooiste landgoedwandelingen in Salland en De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek.

Verder wandelen

Zin om de wandelingen te combineren met een meerdaagse wandeltocht? Kijk dan op Hanzestedenpad.

00%20zwolle%20cover.jpg

Lees meer over