Wandelgids ‘Wandelen in het Rijk van Nijmegen’

Wandelgids ‘Wandelen in het Rijk van Nijmegen’

12 juli 2020 - Wandelnet

Een gids met Trage Tochten in het Rijk van Nijmegen stond al lange tijd op het verlanglijstje van Rob Wolfs en Rutger Burgers. Nu is die gids er. Met vijftien mooie dagwandelingen inclusief een Stadse Tocht door Nijmegen.

Cover_Wandelgids_Wandelen_in_het_Rijk_van_Nijmegen_1.jpg

In het Rijk van Nijmegen is de landschappelijke variatie groot. Bossen, verstilde vennen, heuvels, uitgestrekte heidevelden, uiterwaarden en polders. Met bekende hoogtepunten als de Duivelsberg, het Filosofendal, de Elyzeese Velden, de Overasseltse Vennen en de Ooijpolder. “Toen ik lang geleden als vrijwilliger bij de Stichting LAW ging werken, was een van de eerste projecten waar ik aan meewerkte de totstandkoming van het Streekpad Nijmegen. Zo heb ik de smaak te pakken gekregen van dit prachtige gebied” zegt Rob Wolfs in het voorwoord.

Zandpadgarantie

In de wandelgids staan vijftien mooie dagwandelingen die in lengte variërend tussen de 12 en 27 km. Rond plaatsen als Ooij, Plasmolen en Neerasselt maar ook rond Kraneburg, net over de grens in Duitsland. Voor elke wandeling is er een kaart, een routebeschrijving en een QR code waarmee je toegang hebt tot de meest actuele routebestanden. Bij elke route lees je ook veel informatie over wat er onderweg te zien en te beleven is. Met een zandpadgarantie van 85 % komen de liefhebbers van het onverharde pad prima aan hun trekken.

Gegarandeerd Onregelmatig

De wandelgids ‘Wandelen in het Rijk van Nijmegen’ wordt uitgegeven door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig en kost € 16,95.

Wandelen in het rijk van nijmegen wandelgids.jpg

Lees meer over