Tekenseizoen begonnen

Tekenseizoen begonnen

26 juni 2020 - Wandelnet

In juni en juli piekt het tekenbeetseizoen. Met de app Nature Today heb je de tekenverwachting voor jouw locatie altijd bij de hand. Ben je gebeten? Haal de teek dan snel weg!

Nieuwe_vrijwilligers_snoeiwerk_2.jpeg

Tekenverwachting

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat het aantal tekenbeten de laatste tien jaar sterk is gestegen. In de maanden juni en juli piekt het aantal tekenbeetmeldingen. Op zoek naar informatie? Op Tekenradar.nl vind je de tekenverwachting voor de komende dagen. Wil je een meer specifieke tekenverwachting? Installeer dan de Nature Today-app. Hiermee ontvang je de tekenverwachting bij jou in de buurt, de plek waar je wilt wandelen of elke andere locatie in Nederland.

Snel verwijderen

Een tekenbeet kan ziekte van Lyme veroorzaken. Voorkom dat je gebeten wordt; zorg voor beschermende kleding en neem iets mee om onderweg op te zitten. Doe een tekencheck als je weer thuis is bent. Toch gebeten? Verwijder de teek zo snel mogelijk. Pak de teek met een puntig pincet of een andere tekenverwijderaar zo dicht mogelijk op de huid bij de kop vast en trek hem er uit. Ontsmet hierna het beetwondje.

Meer informatie over teken en tekenbeten vind je op tekenradar.nl