Lancering wandelgids Pad van de Vrijheid

Lancering wandelgids Pad van de Vrijheid

25 juni 2020 - Wandelnet

Vrijheid herdenken en beleven
Vrijdag 26 juni om 10.30 uur vond in Wageningen voor Hotel De Wereld de officiële opening plaats van een nieuwe wandelroute: het Pad van de Vrijheid.
Het is precies één jaar geleden dat de Stichting Pad van de Vrijheid werd opgericht en er een begin werd gemaakt om deze wandelroute te ontwikkelen in het kader van 75 jaar Bevrijding. Doel is om al wandelend de Tweede Wereldoorlog te herdenken en de herwonnen vrijheid te ervaren en te waarderen.
Cover_Pad_van_de_Vrijheid.jpg
De stichting, bestaande uit Lysbeth Beels, Ilonne Bongers, Wim Huijser en Robert Frijlink, heeft het afgelopen jaar samen met routemaker Rob Wolfs en een groep vrijwilligers een prachtige wandelroute ontworpen. De bijbehorende wandelgids wordt uitgegeven door Uitgeverij Blauwdruk. Professioneel wandelaar Wanda Catsman (Wanda Wandelt) heeft in de week voorafgaand aan de presentatie de primeur met het lopen van de hele route. Zij deed er dagelijks verslag van via social media.

155 kilometer, 13 etappes
Het 155 kilometer lange Pad van de Vrijheid start bij Hotel De Wereld in Wageningen en volgt een route langs over de beboste hellingen van de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe, en door de afwisselende landschappen van de Betuwe en de Gelderse Vallei, om vervolgens weer te eindigen bij Hotel De Wereld. Wandelaars kunnen het Pad van de Vrijheid op eigen gelegenheid wandelen. De route is in 13 etappes verdeeld en staat beschreven in de wandelgids waarin ook een schat aan achtergrondinformatie is opgenomen over de Tweede Wereldoorlog en de bijna honderd markante punten langs de route – angstige, heldhaftige en soms bizarre verhalen die de periode 1940-1945 tastbaar maken.
Tevens zijn mooie, inspirerende teksten en gedichten rondom het thema vrijheid opgenomen die de wandelaar stof tot nadenken kunnen geven. De stichting Pad van de Vrijheid zou graag zien dat de route in de toekomst ook kan worden gemarkeerd.

Het Pad van de Vrijheid is op 26 juni officieel geopend door de Wageningse burgemeester Geert van Rumund. De wandelgids Pad van de Vrijheid is te koop in de boekhandel en direct te bestellen bij de uitgeverij via www.uitgeverijblauwdruk.nl.
Prijs euro 18,50. Meer informatie over de wandelroute is te vinden op de website www.padvandevrijheid.nl