Avond4daagse lopen met Home Edition van KWBN

Avond4daagse lopen met Home Edition van KWBN

25 mei 2020 - Wandelnet

De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) biedt, ondanks de maatregelen tegen het coronavirus, dit jaar toch de mogelijkheid om de Avond4daagse te lopen. Met de speciale Avond4daagse – Home Edition app loop je je eigen routes op je eigen moment. Niet in grote groepen maar met je sportmaatjes of met het gezin. En natuurlijk wacht na vier dagen wandelen de enige echte Avond4daagse medaille.

 

Avondvierdaagse.png

Speciale app

Jaarlijks nemen ruim 500.000 kinderen deel aan de Avond4daagsen. Even leek het coronavirus roet in het eten te gooien. “We vinden het essentieel om kinderen in beweging te krijgen”, vertelt Paul Sanders, directeur-bestuurder KWBN, “Samen met onze Avond4daagse organisatoren bekeken we de mogelijkheden om de Avond4daagse te verplaatsen naar het najaar. Maar dat bleek in veel gevallen niet mogelijk. Dus besloten we het over een andere boeg te gooien. De digitale boeg".

Eigen vertrekpunt

Met de Avond4daagse – Home Edition van de KWBN kan nu toch een avondvierdaagse worden gelopen. Edwin Kuipers, CEO eRoutes: “Door de apptechnologie van eRoutes te koppelen aan de Avond4daagse, kunnen deelnemers straks vier routes vanaf een eigen gekozen vertrekpunt genereren. Ze kunnen kiezen uit drie afstanden: 2,5 – 5 – 10 km. De routes beginnen en eindigen altijd op hetzelfde punt. Met de app in de hand lopen deelnemers zo hun eigen Avond4daagse”.

Overdag of ‘s avonds

De Avond4daagse – Home Edition vindt plaats tussen 1 juni en 31 augustus 2020. In die periode kies je zelf wanneer je gaat lopen. “Dat kan doordeweeks zijn, maar ook in het weekend”, zegt Paul Sanders, “En hoewel de naam anders doet vermoeden, mag er dit jaar ook overdag gelopen worden. Omdat het ook om de prestatie gaat, moeten de vier dagen wandelen wel binnen twee weken volbracht worden”.

Inschrijven

Meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven vind je op Avond4daagse.

 

Lees meer over