Nieuwe borden voor wandelaars en fietsers bij Afsluitdijk

Nieuwe borden voor wandelaars en fietsers bij Afsluitdijk

5 mei 2020 - Wandelnet

Het fietspad op de Afsluitdijk is tot en met 2022 afgesloten voor fietsers en wandelaars. Er zijn afgelopen maand nieuwe borden met tekst in het  Nederlands, Engels en Duits geplaatst om mensen nu beter de weg te wijzen naar de opstapplaatsen van de fietsbus. Let wel op. In verband met de Corona-maatregelen kan de fietsbus minder mensen vervoeren, het dringende verzoek is dan ook om de bus nu alleen te gebruiken voor woon-werkverkeer.

Bord_Afsluitdijk.jpg

Niet over de Afsluitdijk

De nieuwe borden moeten er vooral voor zorgen dat fietsers en wandelaars niet per ongeluk op de Afsluitdijk terecht komen, waardoor onveilige situaties zouden kunnen ontstaan. De markeringen voor de Lange-Afstand-Wandelroutes, de rood-witte fietsborden en fietsknooppunten zijn overgenomen op de borden, aangezien fietsers en wandelaars daar op letten.

Fietsbus

Voetgangers, (brom)fietsers en scootmobielen kunnen kosteloos gebruik maken van de fietsbus. Op 1 maart 2020 is de zomerdienstregeling ingegaan. De fietsbus blijft volgens de zomerdienstregeling rijden, maar kan in verband met de Corona-maatregelen minder mensen vervoeren. Volg daarom het advies van de Rijksoverheid om nu zoveel mogelijk thuis te blijven.

Lees meer over