Koninklijke onderscheiding voor Wandelnet vrijwilliger Hans de Jong

Koninklijke onderscheiding voor Wandelnet vrijwilliger Hans de Jong

30 april 2020 - Wandelnet

Wandelnet vrijwilliger Hans de Jong kreeg een koninklijke onderscheiding voor al zijn activiteiten. Hij vertegenwoordigde meer dan tien jaar Water Natuurlijk in het dagelijks bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta en is veldmedewerker bij het Zuiderzeepad.

Hans_de_Jong_2.png

Waterschap

Hans de Jong is actief op veel terreinen. Naast zijn werk bij het Waterschap is hij actief voor diverse natuurorganisaties. Sinds 2012 is hij als vrijwilliger voor Wandelnet betrokken bij het Zuiderzeepad; de LAW die de wandelaar in 492 kilometer helemaal rond het IJsselmeer brengt.

Zuiderzeepad

Hans de Jong beheert de etappe tussen Harderwijk en Nunspeet,  het traject dat ook de NS-wandelroute Hierdense Poort is. In de praktijk betekent dat  het oplossen van knelpunten, het onderhouden van de markeringen en het voeren van overleg met grondeigenaren. Zijn kennis van natuur en landschap was bijzonder waardevol bij het samenstellen van de nieuwe wandelgids van het Zuiderzeepad in 2017. Daarnaast zet hij voor Wandelnet zijn kennis en expertise in op het thema “recreatief medegebruik”.

Wandelnet heeft veel waardering voor de inzet van Hans de Jong en feliciteert hen van harte met deze welverdiende Koninklijke onderscheiding.

Lees meer over