Wandelen goed voor je brein

Wandelen goed voor je brein

9 april 2020 - Wandelnet

Van meer wandelen val je niet af, maar je geestelijke gezondheid gaat wel vooruit. Dat is de conclusie van een studie van de TU Delft.

Rondjelopen_Thomas_van_Rest_1.jpg

BMI en geestelijke gezondheid

In de studie van de TU Delft bekeken de onderzoekers het effect van het gebruik van actieve vervoerwijzen, zoals wandelen en fietsen, op de BMI (body-mass index) en de geestelijk gezondheid. De onderzoekers concludeerden dat “het effect van actief reizen op de BMI van iemand in eerder studies waarschijnlijk is overschat. Het lijkt erop de BMI meer samenhangt met hoeveel die men eet of met genetische factoren”. Actieve vervoerwijzen, zo is de conclusie uit het onderzoek, dragen wel positief bij aan de geestelijke gezondheid. Meer weten? Lees verder op kennisbank CROW.

Lopen en je brein

Wat doet lopen met je? Het bevordert de creativiteit, verlaagt het stressgevoel en verhoogt de productiviteit. Neuropsycholoog Eric Scherder legt het uit in deze video.

Lees hoe wandelaars nu vanaf hun eigen voordeur een blokje om gaan op #rondjelopen.