Drie gemeenten ‘Wandelgemeente van het jaar 2020’

Drie gemeenten ‘Wandelgemeente van het jaar 2020’

2 april 2020 - Wandelnet

Maar liefst drie gemeenten mogen zich dit jaar Wandelgemeente van het jaar 2020 noemen: de gemeenten Berg en Dal, Westerwolde en Winterswijk. Eind vorig jaar werden de drie door wandelkrant ‘te voet’ en tevoetonline.nl  genomineerd voor de titel. Vandaag zou officieel de verkiezingsstrijd losbarsten. Maar de betrokken gemeenten én de organisator vinden het in deze crisistijd ongepast om nu de strijd met elkaar aan te gaan.

Wandelgemeente_Westerwolde.jpg

Verbroedering

‘Wij waren het er met z’n allen al snel over eens dat het in deze tijd niet erg gepast is om een verkiezingsstrijd met elkaar aan te gaan. Verbroedering en samenwerking zijn vele malen belangrijker nu. De drie genomineerde gemeenten onderscheiden zich zonder uitzondering qua wandelmogelijkheden en -faciliteiten. Daarom is besloten dat de drie genomineerde gemeenten zich dit jaar alle drie Wandelgemeente van het Jaar 2020 mogen noemen’, aldus de jury van de organiserende wandelkrant ‘te voet’ en tevoetonline.

Samenwerking

De komende tijd zullen de gemeenten Berg en Dal, Winterswijk en Westerwolde, in samenwerking met wandelkrant ‘te voet’ en tevoetonline, een gezamenlijk promotieplan maken voor een mooie, doeltreffende campagne, waarin wandelen in de Wandelgemeenten van het Jaar 2020 in de schijnwerpers wordt gezet.

Streekpaden

Tevoet raadt wandelaars aan om pas in betere tijden uit wandelen te gaan in de betreffende gemeenten. Alvast plannen maken kan ntuurlijk wel. Al eens een Streekpad geprobeerd? Het Scholtenpad breng je door de gemeente Winterwijk en met het Westerwoldepad doorkruis je de gemeente Westerwolde.

Voor een portret van de drie Wandelgemeenten van het Jaar ga je naar tevoetonline.nl.

Lees meer over