Opknapbeurt voor informatiebord Pelgrimspad

Opknapbeurt voor informatiebord Pelgrimspad

12 maart 2020 - Britta Schmidt

Wekenlang boende en schilderde vrijwilliger Peter Spleet. Nu staat het grote informatiebord van het Pelgrimspad in Thorn weer te glanzen in de voorjaarszon.

Peter_Spleet_1.jpg

Sop, borstel en tandartshaakje

Het was een troosteloos gezicht in het Witte Stadje in Limburg. De tekst van het informatiebord van het Pelgrimspad was nauwelijks meer te lezen. Zon, wind en regen hadden hun tol geëist. Vrijwilliger Peter Spleet nam het bord mee naar huis en ging aan het werk. “Ik heb er vanaf Nieuwjaar zo’n zes weken lang iedere dag aan gewerkt” vertelt hij, “Ik heb het bord eerst schoon gemaakt met een sopje en een harde borstel en toen de laatste losse verf uit de letters gehaald met zo’n haakje waarmee de tandarts zo lekker tussen je gebit kan rommelen. Daarna  heb ik met fijne penseeltjes de verf weer aangebracht. Daarbij gebruik ik een vergrootglas om het echt goed te zien”.

Thorn richting Kessenich

Het  informatiebord staat in Thorn op de route naar het Belgische Kessenich. Het is de plek waar het Pelgrimspad in 1994 in gebruik werd genomen. De route liep destijds van Den Bosch naar het Belgische Visé. Later werd het Pelgrimspad uitgebreid en opgesplistst in twee delen; deel één start in Amsterdam en gaat via Gorinchem, het vestingstadje Heusden met de Mariakapel en de zandvlaktes van de Loonse en Drunense duinen naar Den Bosch. Vandaaruit gaat deel twee verder via Thorn en Roermond naar Maastricht en het Belgische Visé.

Het is al het derde grote informatiebord dat Peter Spleet opknapt. Vorig jaar herstelde hij twee informatiepalen van het Krijtlandpad.

Peter Spleet 2 a.jpg

Lees meer over