Romeinse Limes voorgedragen voor Werelderfgoedlijst

Romeinse Limes voorgedragen voor Werelderfgoedlijst

11 december 2019 - Wandelnet

De Romeinse Limes is de voormalige noordgrens van het Romeinse Rijk. Op tal van plaatsen vind je nog overblijfselen uit die tijd. Nederland en Duitsland zullen daarom komend jaar de Limes voordragen voor de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Romeinse_Limespad_1.JPG

Het Nederlandse deel van de Limes is nu al prima te voet te verkennen. Het Romeinse Limespad volgt de oude Romeinse grens van Katwijk aan Zee naar het Duitse Xanten. Een wandelroute van 275 km langs voormalige forten, wachttorens en archeologische vindplaatsen. Natuurlijk komt het Limespad ook langs Museumpark Archeon waar je een gereconstrueerd Romeins stadje kunt binnen stappen. Het Romeinse Limespad werd in 2019 door de Fiets- en Wandelbeurs uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar.

Het World Heritage Comité van UNESCO neemt juli 2021 een besluit over de nominatie van de Nederlands-Duitse Limes. Als het besluit positief is, krijgt de Romeinse Limes de status van Werelderfgoed.

Lees meer over