Prijs voor Wandelaars Welkom adres Bed & Botram Bie Os in Thorn

Prijs voor Wandelaars Welkom adres Bed & Botram Bie Os in Thorn

5 december 2019 - Britta Schmidt

Wandelaars Welkom adres ‘Bed & Botram Bie Os' is in de prijzen gevallen! De B&B in het Limburgse Thorn werd door de Pronkkamer uitgeroepen tot beste B&B. Eigenaresse Jolanda Geelen: ‘‘De jury was zeer positief over hoe wij onze gasten ontvangen. Niet alleen met een gezellig drankje maar ook met veel informatie over Thorn en de directe omgeving". De Pronkkamer is een samenwerkingsverband van kleinschalige B&B’s die in authentieke gebouwen en op bijzondere plekken zijn gevestigd.

Bie_Os.jpg

Grenslandpad en Pelgrimspad

Bed & Botram Bie Os is sinds kort ook aangesloten bij ‘Wandelaars Welkom’, het landelijk keurmerk van Wandelnet voor horeca- en logiesbedrijven. Thorn ligt de op de route van het zowel het Grenslandpad als het Pelgrimspad. “We ontvangen het hele jaar door wandelaars” zegt Jolanda Geelen, “Veel zijn doortrekkers, sommigen komen op het laatste moment aanwaaien maar de laatste jaren zien we dat steeds meer gasten vooraf boeken. We ontvangen ook regelmatig groepjes wandelaars die een paar dagen blijven. Ze laten dan hier de auto staan en lopen vanuit onze B&B een paar etappes van een route”.

De Drie Eigen

Thorn staat bekend om haar witgeschilderde huizen en vele monumenten. “Op mooie zondagen en tijdens speciale festiviteiten is het gezellig druk in het stadje” vertelt Jolanda Geelen, “Maar op doordeweekse dagen kun je echt nog genieten van de stilte in de pittoreske, met kasseien geplaveide steegjes. Je kunt in de omgeving prachtig wandelen. Wij adviseren vaak De Drie Eigen. Er zijn diverse afstanden mogelijk. Met de rode wandelroute van 8 km maak je een uitstapje over de grens, naar het Belgische Kessenich”.

Wandelaars Welkom

Wandelaars Welkom is hét landelijk keurmerk van Wandelnet voor horeca- en logiesbedrijven waar wandelaars bijzonder welkom zijn. Bij deze bedrijven kunnen wandelaars rekenen op extra service: vriendelijke openingstijden, er liggen wandelroutes of -kaarten klaar en er is een EHBO-set aanwezig. Maar bovenal kijkt een Wandelaars Welkom-bedrijf niet raar op van vieze wandelschoenen!

Lees meer over