Vernieuwde wandelgids Noord-Hollandpad

Vernieuwde wandelgids Noord-Hollandpad

21 november 2019 - Wandelnet

Het Noord-Hollandpad brengt je al wandelend je van het noordelijkste puntje van Texel naar Het Gooi. Een totale lengte van 284 km. De vernieuwde route is nu in meer, en dus kortere, etappes verdeeld. Je hoeft dan ook beslist geen doorgewinterde lange afstand wandelaar te zijn om het te wandelen. Je kunt het pad ook prima in losse dagetappes lopen.

Wandelaars_Noord_Hollandpad bewerkt.png

Aaneenschakeling van landschappen

Op het Noord-Hollandpad ligt de provincie letterlijk aan je voeten! Wie de hele route loopt, ontdekt de bonte aaneenschakeling van landschappen, dorpen en steden. Van de weidse verten van Texel of het bijna-waddeneiland Wieringen via de veenweiden van Laag-Holland naar het bosrijke, heuvelige Gooi of omgekeerd. Een landschappelijke dwarsdoorsnede van de provincie. De route kent nu zestien in plaats van dertien etappes en is in twee richtingen gemarkeerd. De gpx-tracks zijn te downloaden en er zijn aangepaste trajecten over nieuwe fiets- en natuurbruggen.

Vernieuwde gids

In de vernieuwde, compacte wandelgids vind je alles wat nodig is om op stap te gaan: topografische routekaarten, praktische informatie over OV, parkeren, eten, drinken, slapen, bezienswaardigheden, broedseizoen-alternatieven en hondenverbod. De achtergrondinformatie is geactualiseerd en er zijn leuke adresjes voor sfeervolle horeca en biologische streekproducten toegevoegd. Alle reden dus om snel op pad te gaan!

Het Noord-Hollandpad werd 2012 op de Fiets en Wandelbeurs uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar. De wandelgids is verschenen bij uitgeverij Open Kaart.

Lees meer over