De mooiste wijnwandelingen

De mooiste wijnwandelingen

10 oktober 2019 - Wandelnet

Bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig verschijnt 13 oktober de wandelgids ‘De mooiste wijnwandelingen in Nederland’. Mariëlla Beukers en Wanda Catsman nemen je mee naar  tien zeer uiteenlopende plekken waar het goed wandelen én wijn drinken is.

De_mooiste_Wijnwandelingen.jpg

Op steeds meer plekken in Nederland kun je wijnranken op de velden zien staan. Niet alleen in Limburg maar ook in Zeeland en Twente. Het zijn vaak plekken waar je ook heerlijk kunt wandelen. Routemaakster Wanda Catsman bedacht voor deze wandelgids tien mooie wandelingen rond prachtige wijngaarden; van het Limburgse Vijlen tot het Overijsselse Balkbrug. Vinologe Mariëlla vertelt in de begeleidende tekst over de verschillende druivenrassen, de zuidhellingen en de geweldige wijnen die deze wijngaarden voortbrengen. 

De tien rondwandelingen zijn tussen de 10 en 16 km lang en laten je kennismaken met bekende en minder bekende Nederlandse wijngaarden. Voor elke wandeling is er een routekaartje, een routebeschrijving en veel begeleidende achtergrondinformatie.

Wanda Catsman is professioneel wandelaar en vooral bekend van haar blog ‘Wanda wandelt’. Mariëlla Beukers publiceerde eerder  ‘Wijn van eigen bodem’ en ‘Wijnkronieken’, over de lange geschiedenis die Nederlanders met wijn hebben.

Bron: uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig