Maas- en Peelliniepad (SP 14): wandel door het land van Cuijk

Maas- en Peelliniepad

Het Maas- en Peelliniepad (SP 14) is een Streekpad in het noordoosten van Noord-Brabant: het land van Cuijk.

Wandel over het Maas- en Peelliniepad

Het Maas- en Peelliniepad is een wandelroute in het noordoosten van Noord-Brabant: het Land van Cuijk. Dit gebied kenmerkt zich door bossen, heidegebieden, vennen, rivieren, uiterwaarden, (vesting)stadjes en bestond eerst uit woeste gronden. Vele monumenten en andere ’sporen van de oorlog’ herinneren aan de tijden waarin deze streek in de verdedigingslinie van ons land heeft gelegen. Wandel dit 122 kilometer lange Streekpad via Cuijk, Boxmeer, Overloon en Grave dwars door de mooiste natuurgebieden van het Land van Cuijk. 

Bekijk het Streekpad

Ontdek de etappes

Dit Streekpad (SP 14) van 122 kilometer lang voert je als wandelaar door het Land van Cuijk. Dit gebied kenmerkt zich door bossen, heidegebieden, vennen, rivieren, uiterwaarden, (vesting)stadjes. Vele monumenten en andere ‘sporen van de oorlog’ herinneren eraan dat deze streek in de verdedigingslinie van ons land lag. De wandelroute is opgeknipt in 6 fantastische dagwandeling! 

Bekijk alle dagetappes

Populaire etappes

etappe 01.jpg

Etappe 03 | Maas- en Peelliniepad

Afstand & plaats
15 km Overloon - Gemertsweg
Extra info
Wat moesten Twentse bankiers honderd jaar geleden in de Brabantse Peel? De Enschedese zakenman Ledeboer wees de gebroeders Roelvink op het spotgoedkope land in de Peel met alleen schrale heide, berkebosjes en drassige poelen. Zij toverden dit gebied om tot landgoederen De Groote Slink en Bunthorst.
etappe 06.jpg

Etappe 06 | Maas- en Peelliniepad

Afstand & plaats
15.7 km Escharen - Beers
Extra info
Tussen Grave en Cuyk loop je door een gedeelte van de Beerse Overlaat, een vroegere verlaging inde dijk van de Maas. Bij een heel hoog waterpeil van de Maas moest het water doorgelaten worden om dijkdoorbraken en wateroverlast op andere plaatsen te voorkomen. De Beerse Overlaat is in 1942 gesloten.

Wandelgids Maas- en Peelliniepad

In de wandelgids van het Maas- en Peelliniepad staan fantastische achtergrondteksten over het Land van Cuijk en de bezienswaardigheden die je onderweg tegen komt. Daarnaast kan je de gids ook raadplegen voor praktische informatie over overnachtingsmogelijkheden onderweg.

Tijdelijk uitverkocht

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse etappe wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De gratis wandelroutes kan je hier downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone.

Routewijzigingen

Op de website van Wandelnet staan de meest actuele routelijnen. De route van dit Streekpad kan afwijken van de routelijn in de wandelgids, omdat er in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Maas- en Peelliniepad vind je hier.

Download routewijzigingen

Blogs en nieuws over het Maas-en Peelliniepad

  1. Justitieplaats.jpg

    14 december 2020 om 16:36 Henrie van Zoggel

    Even lachen op het Maas- en Peelliniepad

Bekijk alle blogs

Blijf op de hoogte!

Eén keer per maand stuurt Wandelnet een inspirerende nieuwsbrief naar alle abonnees. In de nieuwsbrief vind je leukste tips, tricks en wandelnieuwtjes over wandelen in Nederland. Schrijf je in en ontvang maandelijks de nieuwsbrief van Wandelnet!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?