Krijtlandpad (SP 07): wandel over het mergelland in Zuid-Limburg

Krijtlandpad

Het 90 kilometer lange Krijtlandpad (SP 07) biedt wandelaars alles wat het Zuid-Limburgse heuvelland zo aantrekkelijk maakt.

Wandel over het Krijtlandpad

Het 90 kilometer lange Krijtlandpad biedt wandelaars alles wat het Zuid-Limburgse heuvelland zo aantrekkelijk maakt. Natuurlijk het krijt van het mergellandplateau, maar ook de glooiende weiden, de boomgaarden, de Geul en de Gulp. En niet te vergeten de wegkruisen, de kapelletjes, de vakwerkhuizen, de gastvrije pensions, de Limburgse vlaaien en het bier. Wandelen in Limburg via Maastricht, Slenaken, Vaals en Gulpen is verrukkelijk, bourgondisch. Het is op dit Streekpad net alsof je in het buitenland wandelt met al die fantastische uitzichten.

Bekijk het Streekpad

Ontdek de routes

Het Krijtlandpad is een Streekpad dat loopt door Zuid-Limburg. Het pad loopt van Maastricht naar Vaals, met een lengte van in totaal 91 kilometer. Het Streekpad bestaat uit 6 dagwandelingen. Daarnaast heeft een "doorsteek" tussen Slenaken en Gulpen met een lengte van 8 kilometer. Met de doorsteek kan de route tot ongeveer de helft ingekort worden.

Bekijk alle dagetappes

Populaire etappes

Ktijtlandpad_etappe_2.jpg

Etappe 02 | Krijtlandpad

Afstand & plaats
15.9 km Mariadorp - Slenaken
Extra info
Geniet van veel groen, wegkruizen en kapelletjes, zacht golvende dalen en witgepleisterde vakhuizen en van de holle wegen, in het landschap uitgesleten door de schurende werking van wegstromend water. Zuid-Limburg lijkt hier wel een stukje buitenland met in Noorbeek het oude dorpsplein d’r Pley.
Ktijtlandpad_etappe_4.jpg

Etappe 04 | Krijtlandpad

Afstand & plaats
16.6 km Vaals - Gulpen
Extra info
Na het toeristische Vaals zijn de beken hier niet te tellen: Zieversbeek, Hermansbeek, Harleserbeek, Mechelderbeek en Lombergbeek. Hier wordt duidelijk het water van het heuvelland afgevoerd en misschien ontmoet je in Holset nog één van de duizenden pelgrims die jaarlijks de Lourdesgrot bezoeken.

Wandelgids Krijtlandpad

Je loopt als wandelaar door nieuwe natuurgebieden en wandelt meer dan voorheen over onverharde paden; zachte grasdijken, verende bospaden of struinend door natte, struweelrijke graslanden. De wandelroute voert je langs boomgaarden, indrukwekkende kastelen en de lustig door de weilanden meanderende Geul en Gulp.  

Bekijk in webshop

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse etappe wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De gratis wandelroutes kan je hier downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone.

Let op: omleiding etappe 5

Wandelaars opgelet: er geldt een omleiding voor etappe 5 Gulpen-Maastricht! In Valkenburg geldt tijdelijk een omleiding omdat het wandelpad langs de Willhelminatoren op dit moment is afgesloten. De omleiding is te volgen door geel-rode markeringen met daarop het woord 'omleiding'. Succes!

Bekijk etappe 5

Routewijzigingen

Op de website van Wandelnet staan de meest actuele routelijnen. De route van dit Streekpad kan afwijken van de routelijn in de wandelgids, omdat er in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Krijtlandpad vind je hier.

Download routewijzigingen

Nieuws- en blogberichten Krijtlandpad

 1. Curfsgroeve NS-wandeling Maastricht - Schin op Geul.jpg

  24 juni 2022 om 09:27 Britta Schmidt

  Vijf mooiste plekken op nieuwe NS-wandeling Valkenburg aan de Geul

 2. Klaprozen Zuid-Limburg header.png

  24 juni 2022 om 09:27 Wandelnet

  Gloednieuwe NS-wandeling ‘Valkenburg aan de Geul’

 3. 11 IMG_9470 (2).JPG

  2 juni 2022 om 11:00 Wandelnet

  Wandelen in het Zuid-Limburgse landschap langs mergel en groeves

 4. Best-verkochte -andelgidsen.png

  9 mei 2022 om 11:40 Wandelnet

  De vijf best verkochte wandelgidsen van Wandelnet

Bekijk alle blogs

Blijf op de hoogte!

Eén keer per maand stuurt Wandelnet een inspirerende nieuwsbrief naar alle abonnees. In de nieuwsbrief vind je leukste tips, tricks en wandelnieuwtjes over wandelen in Nederland. Schrijf je in en ontvang maandelijks de nieuwsbrief van Wandelnet!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?