Friese Woudenpad

Het Friese Woudenpad van Lauwersoog naar Steenwijk is de opvolger van het Zevenwoudenpad. Het pad van 147 kilometer koppelt de Nationale Parken Lauwersmeer, Friese Wouden, Drents-Friese Wold en de Weerribben aan elkaar en is daarmee volgens de makers een van de mooiste LAW's in Nederland. Het open Friese zeekleigebied, het historische stadje Dokkum en de Wâlden met zandruggen waartussen mooie riviertjes als het Koningsdiep, de Tjonger en de Linde stromen. Ook brengt de route de wandelaar door de Koloniën van Weldadigheid, Unesco Werelderfgoed.  

Naar het Route-overzicht

Populaire etappes

  • Drachstercompagnie-Beetsterzwaag

  • Boijl-Wilhelminaoord

  • Oldemarkt-Steenwijk

Webwinkel

Wandelgids Friese Woudenpad

Het Friese Woudenpad koppelt de Nationale Parken Lauwersmeer, Friese Wouden, Drents-Friese Wold en de Weerribben aan elkaar. En naast de hoofdroute van 147 km zijn in de gids maar liefst drie varianten opgenomen wat zorgt voor 86 km extra route. Je doorkruist Friesland van noord naar zuid in al zijn facetten.

Prijs: € 17,45 / Donateursprijs € 15,71 / Aantal pagina's: 140

Naar de webwinkel
cover 1-1 Friese Woudenpad.jpg

Routewijzigingen

Op onze website staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn in de wandelgids omdat in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Friese Woudenpad vindt u hier.

  1. Routewijzigingen_Friese_Woudenpad.pdf