Rondwandeling, van huis uit

Rondwandeling, van huis uit

29 december 2021 - Lea van Someren

In de week tussen Kerst en Oud & Nieuw lijkt de wereld even zijn adem in te houden, wachtend op de dingen die komen gaan. Zo voel ik dat. Kennen andere mensen ook dat gevoel? Het kan niet zo zijn dat ik de enige ben. Al die jaaroverzichten die terugblikken waardoor je met grote regelmaat denkt ‘o ja!, dat was ik alweer bijna vergeten’.

mist kromme rijn.jpg

Ommetjes

Wat ik zeker niet vergeten ben, en nu weer actueel blijkt, is de noodzaak van de ommetjes, de rondwandelingen. De pandemie die in golven over ons heen rolt, waardoor wandelen de afgelopen twee jaar een ongelooflijke vlucht nam. De wandelmonitor 2021 brengt dat nog eens goed in beeld.
Ik loop weer mijn ommetjes en ook al heb ik ze al vaker bewandeld, elke dag ziet de omgeving er anders uit. Voelt het ook weer anders. Vandaag hangt er een dichte mist en zijn de naakte bomen zwaar van de druppels waardoor het lijkt te regenen.

Aanrader

Ik raad het iedereen aan. En ik niet alleen. Mijn grote voorbeeld in deze, is niemand minder dan Adriaan van Dis. Lees ook mijn interview met deze grote schrijver er nog maar eens op na. Ga er elke dag even op uit. Dag in dag uit en wat blijkt? De verschillen met gisteren zijn te vinden in de details. Zoek de verschillen. Zo kijk je niet alleen, maar zo zie je ook veel meer. Het levert mooie verhalen op.

En wil jij ook starten met een fraaie route in jouw omgeving, zoek er een uit op Wandelnet.

web klein

Lees meer over